SCHOLEN


Informatie voor scholen

Afterbeat gelooft dat iedere jongere met zijn of haar talent vandaag al het verschil kan maken. Als school in het voortgezet onderwijs kunt u bijdragen aan de maatschappelijke impact van jongeren met ons scholenprogramma. Het is de perfecte mix van verschillende lessen/vakken, handreikingen, kerndoelen en eindtermen binnen het VO.

Naast de gebruikelijke muzieklessen met onze artiesten zijn we gespecialiseerd in thematische integrale lessen over sociale thematische onderwerpen, gericht op de bevordering van sociale competenties. Ons model sluit aan op verschillende onderdelen in de handreikingen, kerndoelen en eintermen binnen het voortgezet onderwijs.

Meer informatie over handreikingen, kerndoelen en eindtermen vindt u in deze link 

Een voorbeeld van een lesdag

Onze lessen zijn sessies van 50 minuten met een onderwerp naar keuze van de school. Een dag in een school zou deze vorm kunnen hebben: 

07:30 – Opbouwen licht & geluid
08:00 – Artiest & team komen aan
08:40 – Les klas 1 
09:30 – Les klas 2
10:20 – Pauze
10:40 – Les klas 3
11:30 – Les klas 4
12:20 – Lunch concert (10 Min)
13:10 – Les klas 5
14:00 – Les klas 6
14:50 – Einde lesdag

Hoe ziet een les eruit?

Het kan lastig zijn voor een school om alle studenten tegelijk naar een klaslokaal te krijgen. We zijn altijd voorbereid op een kleine vertraging bij de start van de les.  

4 Minuten   : Introductie team
4 Minuten   : Kort optreden artiest
5 Minuten   : IJsbreker
4 Minuten   : Kort optreden artiest
3 Minuten   : Video 
15 Minuten : Discussie
3 Minuten   : Ruimte voor vragen
4 Minuten   : Kort optreden artiest
5 Minuten   : Video promo concert

 

Onderwerpen

We hebben een aantal creatieve lessen geschreven die passen binnen de handreikingen van burgerschap en en sociale integratie.
 
Enkele voorbeelden van de thema’s die we kunnen aanbieden zijn:
* Om de inhoud van een les als voorbeeld te zien klik op ‘Anxiety/Angst’. 
** Geen onderdeel van de Afterbeat scholen tour. 

Download een speciaal ontworpen school informatie pakket via deze link. 


Het concert
Het hoogtepunt van onze tour is het concert aan het eind van de week. Het vindt meestal plaats in een discotheek of een ander bekend lokaal etablissement. Dit concert is georganiseerd in samenwerking met de lokale kerk, de artiesten en andere lokale organisaties. Tijdens het concert nemen we een moment om over het gesproken onderwerp te praten en delen we ongedwongen iets over het christelijk geloof.
 

Brief voor de ouders
Elke student ontvangt een flyer met informatie over het bestellen van tickets. Op de desbetreffende site is alle informatie over het evenement terug te vinden. Daarnaast geven we leerlingen die een ticket in de school gekocht hebben, een brief mee om de ouders/opvoeders goed te kunnen informeren over ons evenement en de doelstellingen.