Skip to content

OVER ONS

Afterbeat is een internationale organisatie met artiesten uit binnen- en buitenland. De missie van Afterbeat is een positieve impact te hebben op het leven en welzijn van jongeren via school projecten en lokaal jongerenwerk. Met ons breed aanbod van lessen binnen het voortgezet onderwijs kunnen we klassikaal muzieklessen en lessen Engels verzorgen, maar eveneens integraal thematische lessen over sociale thematische onderwerpen gericht op de bevordering van sociale competenties. Tijdens onze projecten werkt Afterbeat nauw samen met jeugdwerkers en vrijwilligers uit de lokale kerk. Met onze missie streven wij vanuit onze christelijke identiteit een positieve eigentijdse impact te hebben op het leven en welzijn van jongeren. 

Wie zijn wij? 
Afterbeat is sinds 2010 actief als stichting en sinds 2015 als ANBI Stichting. We zijn in Nederland begonnen met een passie om jongeren op een nieuwe, moderne manier te helpen begrijpen wat christendom is door middel van sport en muziek.

Hoe wij werken
Door de jaren heen heeft Afterbeat lessen ontwikkeld voor scholen, samen met muziekartiesten en andere (nationale en internationale) jeugdorganisaties. Wij zijn gespecialiseerd in thematische integrale lessen over over sociale thematische onderwerpen gericht op de bevordering van sociale competenties. Ons model sluit aan op verschillende onderdelen in de handreikingen, kerndoelen en eintermen binnen het voortgezet onderwijs.

Het concert
Aan het einde van een schoolproject is er een concert met de artiesten die meegewerkt hebben aan de lessen in de school. Dit concert is tot nu toe altijd een groot succes gebleken. Tijdens deze avond sluiten we af met een eigentijdse presentatie van onze visie op het christelijk geloof. Dit doen we op een ongedwongen manier en we nodigen jongeren uit voor een lokaal vervolg evenement. Tijdens dit vervolg nodigen we jongeren uit om aan te sluiten bij een lokale jeugdgroep in een kerk of jongerencentrum.

Het doel van Afterbeat is niet om te evangeliseren binnen een school. Afterbeat heeft respect voor de visie en ethos van de school en werkt binnen de kaders die de school wenst. 

Waarom we EDM?
De afkorting EDM staat voor Electronic Dance Music. EDM is ondertussen cultuur erfgoed geworden in Nederland. Het is erg populair onder jongeren in Nederland. Het merendeel van de leraren en scholieren die met ons een projectweek hebben gehad, zijn positief verrast om een connectie te zien tussen EDM en het christelijk geloof. Aangezien muziek op zichzelf een universele taal is en onmiddellijk door jongeren wordt herkend, geloven wij dat dit medium helpt om jongeren te motiveren om na te denken over sociale thematische onderwerpen wat aansluit op de bevordering van sociale competenties. Afterbeat gelooft dat de bijbelse boodschap van geloof, hoop en liefde (1 Kor. 13:13) een bijdrage levert aan wederzijds respect en de normen en waarden binnen verschillende levensbeschouwingen.

Wat is ons doel?
Afterbeat is een evangelische stichting met een passie om de bijbelse boodschap van geloof, hoop en liefde  uit te delen aan iedereen op een ongedwongen, moderne en respectvolle manier.

Afterbeat hoopt de maatschappij te verbinden met de kerk en daarmee de kerk zijn functie als vuurtoren van geloof, hoop en liefde terug te geven in de wijk en de gemeenschap. 

Afterbeat wil de muren tussen lokale kerken afbreken en daagt kerken uit samen te werken, ongeacht historie, visie en andere verschillen. Evangeliseren doe je samen. Hoe kunnen we de liefde van Christus uitdelen als we als christenen onder elkaar niet kunnen liefhebben? 

Wij geloven dat geen enkele missie gedaan kan worden zonder partnerschap, gebed, de genade van God en zijn gunst: ‘Ze loofden God. En de Heer voegde dagelijks toe aan hen die gered werden’ (Handelingen 2:47). Wij geloven dat wij en de lokale kerk de instrumenten zijn van God en dat Hij toevoegt aan hen die gered worden.