Youth Club 

De missie van Afterbeat is een positieve impact te hebben op het leven en welzijn van jongerenIn het Centrum van Veendam starten we een YouthClub voor tieners tussen 11-23 jaar in Veendam. Deze zal 2 avonden per week open zijn. Een plek waar jongeren zich even thuis kunnen voelen, een plek om kansen te creëren door te groeien in hun in hun fysieke en mentale welzijn. Met structurele activiteiten hopen wij jongeren in Veendam met elkaar verbinden.

Bij de YouthClub vinden jongeren een plek waar ze zichzelf mogen zijn of kunnen worden wie ze willen zijn. Afterbeat vindt creativiteit belangrijk en heeft een studio voor videobewerking en het maken van muziek. Door het brede netwerk en ervaring kan Afterbeat workshops en lessen verzorgen op het gebied van EDM (Electronic Dance Music). Workshops van artiesten zal een van de vaste activiteiten zijn binnen het jeugdcentrum. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren neurologisch gezien meer moeite hebben om impulsen tegen te houden dan volwassenen en creatieve activiteiten zoals muziek en video ontwikkeling een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van emotieregulatie. Muziek troost, leidt af, maakt vrolijk en geeft rust.

Onze YouthClub hoopt zich te onderscheiden door vooral jongeren zelf in te zetten op het activeren van talent en interesses binnen sport en muziek maar ook zorg. Daarnaast is een nauwe betrokkenheid binnen de gemeenschap een belangrijk aspect waarmee de YouthClub zich zal onderscheiden. Participatie van de jongeren in de gemeenschap zal zorgen voor betrokkenheid, interesse en ontwikkeling van de sociale competenties.