Een brief van Miriam

Lieve partners,

Op het moment van schrijven staan de deuren open, hangt de was buiten en genieten we van heerlijk zomerweer! Op dit soort momenten geniet ik extra vn het feit dat we weer in Nederland wonen. Het weer in Schotland was in de zomermaanden altijd een stuk kouder dan in Nederland. Ik geniet van de zon en het buiten zijn. We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest in de tuin, waardoor we nu achter in de tuin een grasveldje hebben. De kinderen kunnen lekker buiten spelen en dat is prachtig om te zien! 

Met de kinderen gaat het goed. Joshua en Hannah doen het beide erg goed op school en vinden het fijn. Hannah zit weer op zwemles, omdat haar Schotse zwemdiploma’s niet geldig zijn hier. Hopelijk neemt ze rond de zomervakantie haar A-diploma in ontvangst. Joshua zit op voetbal bij Veendam 1894, waar hij van geniet. Met Norah gaat het ook goed, ze is vrolijk, gezond en we genieten enorm van haar. 

Ik ben lekker aan het werk bij Terwille. Ik heb mijn vaste contract afgelopen maand mogen ondertekenen, een luxe positie in deze tijd! Ik ben dankbaar voor deze mogelijkheid. Mijn werk bestaat uit 2 onderdelen. Ik ben 8 uur van mijn tijd werkzaam als behandelaar in de verslavingstak van Terwille. De overige 16 uur van mijn contract mag ik werken binnen Time2Connect, een team dat zich richt op outreachend werk onder sekswerkers. Pittig, maar wel een doelgroep waar ik passie en bewogenheid voor voel. De combinatie is fijn! Mede omdat ik beide kan doen vanuit een christelijke visie en dus met mijn collega’s biddend aan het werk kan zijn. Een mooie aanvulling op onze persoonlijke missie!

Alko is erg druk momenteel. En eigenlijk te druk. De baan bij Cosis als tijdelijke financiële ondersteuning vraagt veel. Het werk voor Afterbeat gaat non-stop door, dus het is echt een dubbele baan wat hij momenteel werkt. We hebben hier over gesproken en voor gebeden. We geloven dat God altijd genoeg geeft en in vertrouwen hebben we dan ook besloten dat Alko gaat stoppen bij Cosis, om zo meer ruimte te creëren voor het gezin en voor Afterbeat.

We zijn ook nog steeds erg dankbaar voor ons huis. Het verkeert in slechte staat, dus er is nog veel werk te doen. Maar het huis heeft in potentie alles waar we ooit van gedroomd hebben. We beseffen ons mede daarom des te meer dat God dit gegeven heeft. We hopen binnen nu en 2 weken een afspraak te kunnen maken bij de notaris om het huis op naam te krijgen. Dan kunnen we verder. We zijn afhankelijk van een bouwhypotheek voor de verdere verbouwing, dus we hopen, zodra dit rond is, verder te kunnen gaan met verbouwen. Stap voor stap!

Een vriendelijke groet & Gods zegen,

Miriam Stoel